28 Temmuz 2012 Cumartesi

Kendi Kendine Kapanan PS3 Playstation 3 Slim


Playstation 3 Slim 120 GB kullanıcısıyım. PS3 ü sadece oyun amaçlı değil özellikle yoğun olarak film izleme , fotoğraflara bakma , müzik dinleme özelliklerini de çok fazla kullanmamdan dolayı günün çok büyük bir kısmında açık kalmaktaydı ve bundan dolayı sanırım günün birinde kendi kendine kapanmaya başladı.

Konsolu açtıktan yaklaşık 30 dakika sonra kendi kendine ( otomatik ) kapanıyordu. İnternet üzerinde biraz araştırma yaparak nasıl tamir edilebileceğini ve ne kadara mal olacağını bulmaya çalışıyordum. Kimisi anakart değişicek 300 TL ye mal olur , kimi 100 TL ye yaparlar, Kimisi umutsuz vaka , yok lehimleri erimiştir artık dikiş tutmaz yorumlarıyla karşılaştım durdum. Youtube de konuyla ilgili bir video buldum ve dikkatlice izledim. 

Playstation un PS3 ün içini açmamı ve güç sisteminin yer aldığı iki ayar vidasında küçük bir değişiklik yapılmasıyla sorunun giderileceği yazılmıştı. PS3  ün garantisi de bittiği için içini açmaya karar verdim. 

Karar verdim vermesine de evdeki tornavidalarla içini açamadım çünkü torq denilen 3 tane tuhaf vidası bulunuyor bunun için koçtaştan aldığım vida setiyle nihayet aça bildim. aşağıdaki video daki talimatları harfiyen yerine getirdim yani güç sistemi üzerinde yer alan iki tane ayar vidasının her ikisini de saat yönüne doğru yaklaşık 2 mm çevirdim ve PS3 ü kapattım.

 Gözlerime inanamadım artık sorun kalmadı. günde 10 saatten fazla kullandığım zamanlar olmasına rağmen hiçbir şekilde sorun yaşamadım. Sizlerinde umarım başınıza gelmez ama kendine kendine playstation kapanma , otomatik ps3 kapanma sorunu yaşadığınızda deneyebileceğiniz bir tiyo olduğunu düşüyorum. Bu videonun uygulanmasından sonra cihazınızda maydana gelebilecek hasarlardan tamamen siz sorumlusunuz :) ben denedim güzel çalışıyor size de tavsiye ederim. Video da hersey detayıyla anlatılıyor ondan çok fazla detaya girmedim ingilizce veya portekizce bilmenize gerek kalmadan sadece görsellerden bile uygulayabilirsiniz. aşağıdaki resim kendi ps3 üme aittir. Kolay Gelsin :)