2 Nisan 2012 Pazartesi

İNTERNETTEN PARA KAZANMA YOLLARI




Herkesin hayalidir kolay yoldan ve zahmetsizce para kazanmak. Bir zamanlar bu konuları çok fazla araştıran birisi olarak sizlere bizzat yaşadığım tecrübelerimi aktarmak isterim. Kendi tecrübelerim belkide denizde bir kum oranında küçük kalacaktır ama bu konuları merak eden kişiler için belkide zamanının boşa harcanmamasınıi para kaybetmemesini sağlayacaktır.

 İnternetten / Evden para kazanma ile çok farklı yöntemler bulunmakta öncelikle size önce kendi ürününü aldıran ve sonrasında yüksek ücret vaat eden kazanç programları büyük bir zaman kaybından başka bir şey değildir. Para kazandıracak olan bir program sizden neden ücret istesin ki ? Kendime hep bu soruyu sormuşumdur. Bu şekilde para kazanan hiçkimseyi duymadım, görmedim. Kimi programlar direkt olarak satış yapmayacaksınız data güncelleyeceksiniz, online ortamda yeni gelen üyelerin işlemlerinde yardımcı olacaksınız bilgisi verilse bile bunların sonu ya satışa veya kendi ürününü sattırmaktan öteye gitmemektedir.

FOREKS PİYASASI

Zamanında küçük rakamlarla denediğim bir sistemdir. Sisteme dahil oldugunuzda sizi profesyonel bir müşteri danışmanı karşılar ve 100 usd ile başlamanın kazanmak için yeterli olmadığını söyleyip daha yüksek ücretlerle sisteme dahil olmanızı isterler hatta bu konuda ciddi pazarlıklar yapılır , bonuslar verileri. Örneğin 250 usd ile giriş yapın 50 usd bizden olsun gibi. Bu sistemle para kazanılabilir mi ? Evet kazanılabilir. Hemde çok ciddi rakamlar kazanılabilir aynı oranda kaybetmekte mümkün. Tamamen dolar / altın / euro gibi doviz cinslerinin birbiri arasındaki iniş çıkışlarından kaynaklanan farklardan dolayı kazanç / zarar elde ettiğiniz bir sistemdir. Burada aracı şirketler sizin işlem yapmanızı kolaylaştıran bir döviz bürosu gibi çalışırlar. Kaldıraç denilen sistemle aslında 10 usd ile 4000 usd gibi işlem görebilir  (kaldıraç katsayısına göre 10 * 400 = 4000) bu da daha fazla kar veya zarar etmenizi sağlar. Vakti zamanında farklı farklı firmalarda 250 usd kaybetmiştim.

REKLAMLARA TIKLAMA PARA KAZANMA PTC = (Paid to Click)

Bir zamanlar hayata bakış açımı değiştiren , hesap yapmaktan ,takip etmekten çılgına çeviren bir sistemdir. PTC siteleri kendi üzerinden farklı firmaların reklamlarını tıklaması suretiyle tıklayanlara 1 cent in yüzde / binde biri ücret veren sitelerdir. Bu siteler içerisinde zamanında benimde kullandığım ve aylık 200-300 usd para kazandığım bir site vardı. (Makbuzlar ve paypal dekontlarıyla ispatlayabilirim. ). Sitenin adı www.onbux.com. Şu anda kapalı olduğu ve bu siteyi paylaşmamda herhangi bir çıkarım olmadığı için rahat rahat tanıtımını yapabilirim sanırım. Bu sitede gold üyelik aboneliğine geçtiğinizde 90 usd ücret ödüyorsunuz ve yerinize reklamlara tıklayan sanal kişiler kiralıyor veya satın alıyorsunuz. işte takip çalgınlığı burada başlıyor başkaları da reklamlara tıkladıkça sizde para kazanıyorsunz. Örneğin 20 usd kira ücreti ödediğiniz kişi size haftada 120 usd kazandırıyor. ( rakamlar yaklaşıktır yanılıyorda olabilirim.) ay bazında maliyetlerinizi, siteye ödediğiniz abonelik ücretini de kurtardıktan sonra 200-300 usd aldığım aylar oldu çok da işime yaramıştı. Hatta işten ayrılıp bu işe kafa yormayı bile düşündüm ancak bu tür siteler çok uzun vadeli ve güvenilir olmuyor. Şu anda onbux sitesi kapandı veya iflas etti ancak geçmişteki bu tıklama sitesinden benim hiçbir zararım olmadığı gibi internet üzerinden en çok gelir elde ettiğim tek sitedir.Şu anda bunun gibi bir site olup olmadığını bilemiyorum. Böyle bir site bulduğumda mutlaka bu blog üzerinden paylaşacağım.

Onbux dışında bir çok site var. Neobux.com gibi siteler güvenilir ancak şu anda çok çok az tıklama ücreti verdiğinden tıklamaya değmez ve zaman kaybetmekten öteye verebileceği bişey yoktur. Bazı PTC siteleri de ücretini ödememekte ve kısa süre sonra kapanmaktadır bunlara da " scam " denilmektedir.


ANKET DOLDUR EVDEN / INTERNETTEN PARA KAZAN


Anket doldurarak para kazanmanın sonu yine yukarıda bahsettiğim önce kendi ürünümü al sonra para kazan ilkesine dayalı e kitaplara çıkar. Zamanında gözümü karartıp
www.surveyscout.com isimli siteye 35 usd ye üye oldum. bu site ve piyasada satılan e kitapların mantığı; gerçekten bu işten para kazanabileceğiniz anket firmalarının hepsinin bir yerde toplanmasından başka bir şey değildir. Bu firmalara sizlerde ulaşabilir ,üye olup anketlerin gönderilmesini isteyebilirsiniz.

Surveyscout.com dan gerçekten bir ayda çok ciddi gelirler elde etmeniz mümkün ancak malesef bir çok anket firması ülkemize anket göndermiyor veya daha milliyetçi bir deyişle bizim fikirlerimize önem vermiyorlar. Bu siteye ödememi paypal aracılığıyla gerçekleştirdiğim için faydalanamadığım gerekçesiyle ücret iadesi istedim .Ödediğim ücreti çok kısa bir süre içerisinde geri iade ettiler bu bakımdan oldukça güvenlilir bir site ayrıca üyeliğimi de iptal etmediler ( veya unuttular :) )

kayıt olmanın ücretsiz olduğu ve çok küçük de olsa gelir elde ettiğim ( 25 usd kadar :) ) bir diğer anket sitesi
www.surveyhead.com bu siteye üyelik ücretsiz ancak çok fazla anket göndermiyorlar. üyelikten sonra profilinize göre anket gönderiyorlar sanıırım. Yinede akmasada damlar diyenler için tertemiz bir anket sitesidir. Ödeme ispatı bende mevcuttur isteyenlere paylaşabilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder